SI | EN
info@dr-duh.si 00386 1 3613 057

Električni vitliNaša specialnost so električni vitli za posebne namene, ki imajo vodeno navijanje jeklene vrvi. Električni vitli so kompaktne konstrukcije enostavni za transport in zagotavljajo tudi uporabo v Ex prostorih.

Zgrajeni so po standardu EN 14692 tipa 2m in ustrezajo vsem kriterijem za CE. So nosilnosti od 5 do 30kN oziroma po dogovoru. Hitrost vleka je lahko nastavljiva preko frekvenčnega regulatorja med 0,0 do 1,5 m/s. Več o električnih vitlih si lahko preberete TUKAJ

električni vitli Dr. Duhovnik

Žičnice / tovorna žičnica


žičnice Dr. Duhovnik

Smo specialisti za projektantski nadzor ali inženirski nadzor pri izgradnji žičnic. V primeru posebnih pojavov pri obratovanju žičniške naprave zagotavljamo strokovno oceno nastalega stanja in jo inženirsko analiziramo tako, da se prepoznajo dejanske obremenitve, ki jih nato v primeru prekoračitve tudi verificiramo z morebitnimi poškodbami.

Naši projekti tovornih žičnic z rekonstrukcijo trase, spodnje in zgornje postaje ter popolno elektrifikacijo so poznani kot primer dobre prakse in spoštovanju vseh varnostnih predpisov za morebitno uporabo v posebnih pogojih.
Skupaj s podizvajalci izvajamo kompletne novogradnje ali rekonstrukcije žičniških naprav v skladu z zakonodajo.

VzpenjačaVzpenjače so poševna dvigala, ki zagotavljajo nižje stroške vzdrževanja in nizko porabo energije.

Naši projekti dokazujejo, da smo usposobljeni po razumnih vlaganjih zagotoviti transport blaga in potnikov na primernih višinskih razdaljah. Strokovnjaki so seznanjeni z vso potrebno EU zakonodajo in zagotavljajo izdelek z CE certifikatom.

vzpenjača Dr. Duhovnik

Razno


vijačnica grabež Dr. Duhovnik

Posebni projekti za naročnike so poznani. Izdelujemo dvojno vijačnico (self screw), poznana je robotizirana grabilna naprava za reševanje napravin pri visokih vodah (most na Soči).


vijačnica grabež Dr. Duhovnik